Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΙΟΥΝΥΣΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ



Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, κτήτορος της ομώνυμης Ιεράς Μονής. 

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου το απόγευμα η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φίλου και συνασκητού του Αγίου Διονυσίου. 
Ακολούθησε η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από το άβατο της Ιεράς Μονής προς το Καθολικό. Σημειωτέον ότι κατά την τοπική παράδοση την εικόνα αγιογράφησε ο ίδιος ο Άγιος Διονύσιος. 
Στη συνέχεια τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός. Ο Εσπερινός, η Λιτή και η Αρτοκλασία τελέστηκαν κατά τη μοναστηριακή τάξη.
Την κυριώνυμη ημέρα, τελέστηκαν το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος  και συνιερουργούντων του οικείου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτου.
Έψαλλαν και διακόνησαν Αγιορείτες Πατέρες και μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κατερίνης «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί από διάφορες περιοχές και την ίδια την Πιερία, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Φιλοθέου Αγίου Όρους Αρχιμ. Νικόδημος και  Αγίου Νικάνορος νομού Γρεβενών Αρχιμ. Σεραφείμ .
Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, μεταξύ των οποίων οι ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Λιτοχώρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας και πλήθος πιστών, που από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες κατέκλησαν τους χώρους της Ιεράς Μονής. 
Να σημειωθεί ότι ο Άγιος Διονύσιος τιμάται ως Προστάτης και Έφορος όλης της Πιερίας, πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, φέρουν το όνομά του, ενώ τον λαοφιλή Άγιο οι πιστοί επικαλούνται στις προσευχές τους.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου