Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ 109ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)


 


Για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγμ
ατοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2021 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Ώρα 16.00΄

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, (στο ύψος του 7ου χλμ. της 13ης Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας), θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Π.Ε. Πιερίας και Διοικητής της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Πιερίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης & 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης) και εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου.

 

Β. ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

1. Ώρα 07.30΄

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.

2.  Ώρα 10.20΄ 

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με αντιπροσωπεία του Ιερατείου της πόλης.

Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως ο Διδάκτωρ Ιστορίας, Δ/ντης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, κος Νικόλαος Ναχόπουλος.

      Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η τέλεση της Δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί  σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

 

 

3. Ώρα 11.00΄

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.Ε. Πιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 

 

Γ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

 

Από το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2021 μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2021 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κ.λ.π. καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας.

Το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2021 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινοτικά καταστήματα καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών.

 

ΓΕΝΙΚΑ

• Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
• Η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας παρακαλείται για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων αποστάσεων, τάξης και κυκλοφορίας των οχημάτων στους χώρους των εκδηλώσεων με γνώμονα την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
• Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό, τη διευθέτηση του χώρου των καταθέσεων, της μικροφωνικής εγκατάστασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

          Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να διαθέσει ένα λεωφορείο στην είσοδο του κτιρίου Συνεδρια-   

          κού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ, 7ης Μεραρχίας) την Παρασκευή 15-10-2021 για τη Φιλαρμο -

          νική του Δημ. Ωδείου.

          Ώρα αναχώρησης του λεωφορείου 15:30

• Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης και από τον Δήμο Κατερίνης  ο κ. Γεώργιος Μίχος.

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

 

                                

                                                                                                          Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

 

 

                                                                                             ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου