Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ρεβυθάδα με σπανάκι και χωριάτικα λουκάνικα


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη ρεβυθάδα με σπανάκι και χωριάτικα λουκάνικα, βάζουμε τα ρεβύθια σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3 - 4 εκ., και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σιγανή προς μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Αν ενδιάμεσα εξατμιστεί το νερό, συμπληρώνουμε με επιπλέον ζεστό νερό, ώστε να τα υπερκαλύπτει πάντα κατά 2 εκ. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη δάφνη και ανακατεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό, ίσα να βγάλει το άρωμά του. 
  5. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και τα 500 ml νερό, και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
  6. Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες με το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Τέλος, βάζουμε το σπανάκι και τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι η ρεβυθάδα να χυλώσει. Σερβίρουμε τη ρεβυθάδα με σπανάκι και χωριάτικα λουκάνικα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου