Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης «ψηφίζει» το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη..

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Απροκάλυπτα και σε ρόλο λαγού το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΚ), επιχειρεί να εφαρμόσει τον αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη και με πρόσχημα την πανδημία διοργανώνει συνέδριο με ηλεκτρονικές διαδικασίες. Πάνε να κατοχυρώσουν στη συνείδηση των εργαζομένων οτι η συμμετοχή τους στα Σωματεία θα εξαντλείται σε ένα κλικ κάθε τρία χρόνια, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο οτι η Διοίκηση του ΕΚΚ έχει αλλεργία στις μαζικές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες.

Θέλουν τους εργαζόμενους μακριά από τα σωματεία

Μιλάμε για την ίδια Διοίκηση που πριν 3 χρόνια πραγματοποίησε συνέδριο με μπράβους και ΜΑΤ και από την εμφάνιση της πανδημίας «μπήκε σε καραντίνα» κρατώντας κλειδωμένο το ΕΚΚ για τους εργαζόμενους, ενώ δέχεται επισκέψεις από το ΚΙΝΑΛ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας και δίνοντας υποσχέσεις για τη συνέχιση των αντεργατικών μεθοδεύσεων.

Μιλάμε για την άφαντη Διοίκηση του ΕΚΚ, που ενώ οι χώροι δουλειάς, τα ΜΜΜ στενάζουν από κρούσματα λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας, που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι σμπαραλιασμένο, απόρροια της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης ακόμα και εν μέσω covid, αυτή προβάλει ως στάση ευθύνης την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών και την εφαρμογή διατάξεων του εκτρώματος του Χατζηδάκη.

Έτσι αντιλαμβάνονται τις ελεύθερες συνδικαλιστικές διαδικασίες κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες. Με σωματεία ελεγχόμενα, απονευρωμένα, με εργαζόμενους απομονωμένους πίσω από ένα κινητό ή μια οθόνη υπολογιστή, να ψηφίζουν μέσα από πλατφόρμες που δεν διασφαλίζεται ούτε η προστασία των προσωπικών δεδομένων, ούτε η μυστικότητα της ψήφου.

Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά

Η εργατική τάξη του νομού Πιερίας, όλα τα Σωματεία, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι τώρα πρέπει να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα. Να υπερασπιστούν τις μαζικές διαδικασίες, τη ζωντανή συζήτηση.

Καλούμε όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να πάρουν θέση. Να απαιτήσουμε να διεξαχθεί το συνέδριο του ΕΚΚ δια ζώσης, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασίας της υγείας. Να μην επιτρέψουμε να αντικατασταθούν οι μαζικές διαδικασίες με likes και e-voting. Η πραγματική δύναμη για την υπεράσπιση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων βρίσκεται στα χέρια μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου