Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Τέλος χρόνου για το ΟΣΔΕ, αναζητούνται 70 με 80 χιλιάδες δηλώσεις.

 Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, μέχρι και την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, περί τις 70.000 με 80.000 παραγωγούς από τους 650.000 περίπου δικαιούχους, δεν είχαν μεταβεί στις πύλες ΟΣΔΕ, για να υποβάλλουν δήλωση.

Τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά και επιβάλλεται οι παραγωγοί να απευθυνθούν στους αρμόδιους για την υποβολή των δηλώσεων, καθώς μετά ελλοχεύουν ποινές στα δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, ανάστατοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, παραμένουν οι περισσότεροι υπεύθυνοι των πιστοποιημένων πυλών, καθώς η όλη διαδικασία φέτος ήταν πιεστική και στα... όρια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Σε αυτό συνετέλεσε αρκετά, σημειώνουν οι ίδιοι, πως στην πορεία του έργου έμειναν πολλές φορές χωρίς προσωπικό ή αναγκάστηκαν να δουλέψουν με ελλείψεις, λόγω του ότι υπήρξαν απουσίες από το προσωπικό τους λόγω του κορονοϊού.


Οι υπεύθυνοι των πυλών ΟΣΔΕ σήμερα ζητούν να μάθουν από το ΥπΑΑΤ το χρονοδιάγραμμα και γενικά το χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους για τις διορθώσεις στις δηλώσεις, μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων κατά την πληρωμή του φθινοπώρου-χειμώνα.

«H ολιγοήμερη παράταση είναι επαρκής για την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης όλων των δηλώσεων, καθώς, ήδη, έχει λάβει πρωτόκολλο οριστικοποίησης πολύ μεγάλο μέρος αυτών και σε σημαντικό αριθμό αυτών που υπολείπεται η υποβολή τους,  έχει ήδη γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και είναι έτοιμες για λήψη πρωτοκόλλου», τονίζει από την πλευρά του ΥπΑΑΤ ο Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας εγγράφως πριν λίγες μόλις ημέρες στη βουλή, σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου