Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Μπ. Σκούφα: «Η μετάταξη σε λιμεναρχείο του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης είναι ένα αίτημα που αφορά όλους τους Πιεριείς. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της»

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Το αίτημα για τη μετάταξη σε λιμεναρχείο του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης, ένα «πάνδημο» αίτημα, επανέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέτυ) Σκούφα. Είχε προηγηθεί Αναφορά που είχε καταθέσει η κα Σκούφα, τον Δεκέμβριο του 2020 με το αρμόδιο υπουργείο να απαντά χωρίς επί της ουσίας να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Η Βουλεύτρια Πιερίας, επανήλθε με Επίκαιρη Ερώτηση στην οποία απάντησε ο ΥφυπουργόςΝαυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδος. 

Ζήτημα πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα του 2022! 

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Σκούφα, το αίτημα για τη μετάταξη σε λιμεναρχείο του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης δεν αφορά φυσικά μόνο τους λιμενικούς, αφορά όλη την τοπική κοινωνία, τους λουόμενους, τους τουρίστες, αφορά τις επιχειρήσεις, αφορά τους 150 χιλιάδες κατοίκους στην Πιερία. «Στην Ελλάδα του 2022 με μία κυβέρνηση η οποία έχει εκλεγεί πριν τρία χρόνια με σημαία της την ανάπτυξη, ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε!», σημείωσε χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια Πιερίας, ζητώντας από τον υφυπουργό να απαντήσει ευθέως εάν υπάρχει η πολιτική βούληση για να αναβαθμιστεί επιτέλους το Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης σε Λιμεναρχείο. 

Ατελείωτη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία πολιτών καιεπιχειρήσεων 

Η κα Σκούφα αναφέρθηκε στην «ατελείωτη γραφειοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χαρτιά πηγαίνουν Θεσσαλονίκη για να ξανάρθουν πίσω στη Σκάλα Κατερίνης για να δώσει γνώμη το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα για να ξαναπάνε Θεσσαλονίκη, οι πολίτες ταλαιπωρούνται, έχουμε χιλιάδες επιχειρήσεις, έχουμε 72 χιλιόμετρα ακτογραμμής, έχουμε περί τις τριάντα θέσεις ναυαγοσωστών στην Πιερία και το κυριότερο, έχουμε τη μεγαλύτερη μυδοτροφική μονάδα». Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν ότι εξαιτίας της ατελείωτης γραφειοκρατίας καθυστερούν χαρακτηριστικά αναγκαία έργα αναβάθμισης των πέντε τοπικών λιμένων, όπως και η κατασκευή του ορόφου για την αναγκαία μεταστέγαση της λιμενικής αρχής

«Πόρτα» στο αίτημα από το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού 

Απαντώντας στην κα Σκούφα, ο κ. Κατσαφάδος είπε, πως η ίδρυση ή μετάταξη μιας λιμενικής αρχής εξετάζεται από το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος λαμβάνοντας υπόψη ένα πλέγμα παραμέτρων. Έτσι, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 που συνεδρίασε το Συμβούλιο, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα εξαιτίας των παραμέτρων που τίθενται ως προϋπόθεση. Ο υφυπουργός καταλόγισε στην κα Σκούφα προσπάθεια να υποβαθμίσει το παρασχόμενο από το Λιμενικό Τμήμα έργο, επειδήμίλησε για υποστελέχωση και για ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή, με τη βουλεύτρια Πιερίας να τον διακόπτει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι επισημάνσεις της αφορούσαν την ανάγκη αναβάθμισης κι αρτιότερηςλειτουργίας του και όχι φυσικά τους ανθρώπους που υπηρετούν στο σώμα.

Ο υφυπουργός τέλος πρόσθεσε ότι το αίτημα για μετάταξη και αναβάθμιση του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης θα επανεξεταστεί. 

Δείτε εδώ το βίντεο με τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης https://bit.ly/3bf2Xvl

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου