Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων Πιερίας.

Στην πανήγυρη, εκτός από τον οικείο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), καθώς και οι Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Τελμησούκ. Ιώβ (Ελβετία) και Άσσου κ. Τιμόθεος (Κολομβία).

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των παραπάνω Αρχιερέων.

Τη λιτανεία συνόδευσε τιμητικά η Φιλαρμωνική του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

Μετά το πέρας των εσπερίων ιερών ακολουθιών, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή Εκκλησιαστικής Πολυφωνικής Χορωδίας από το Pitesti της ΙεράςΕπισκοπής Curtea de Arges Ρουμανίας.

Το βράδι Σαββάτου προς Κυριακή τελέστηκε Αγρυπνία με Θ. Λειτουργία, για την εξυπηρέτηση των πιστών, δεδομένου ότι παρατηρείται πάντοτε μεγάλη προσέλευση εκκλησιαζομένων, ιδιαίτερα παραθεριστών.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργοπροεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησού κ. Ιώβ.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι αργά το βράδι, τελέστηκαν και άλλες ιερές ακολουθίες, όπως ΕόρτιοςΕσπερινός, Παράκληση, Απόδειπνο και Χαιρετισμοί.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών κατέκλυσε τον ιερό Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ιερή Πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας. Πολλοί παραθεριστές, από την Πιερία, την Κεντρική Μακεδονία και κυρίως τη Θεσσαλία, αλλά και το Εξωτερικό, προσήλθαν για να εκκλησιαστούν ή απλώς να προσκυνήσουν την εορταζόμενη Αγία Μαρίνα.

Λόγω της αθρόας προσέλευσης των πιστών, η Ιερά Μητρόπολις έλαβε μέριμνα να τελεστούν πολλές ιερές ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαζόμενοι.

Όλες οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν ελληνικά,σλαβονικά και ρουμανικά, λόγω των ευάριθμων σλαβόφωνων εκκλησιαζομένων από τη Σερβία και άλλες βαλκανικές χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου