Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΥΣ Ν. ΠΟΡΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ


Την Κυριακή 17 Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων Πιερίας,τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ (Γαλλία – Ελβετία), με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (Κολομβία), ο οποίος κήρυξε τον θ. λόγο, και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.

Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καθώς και άλλοι κληρικοί, κυρίως παραθεριστές από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, σλαβονικά, σερβικά, ρουμανικά και ισπανικά, για τη λειτουργική διακονία του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προέρχεται από διάφορες χώρες.

Λόγω της αθρόας προσέλευσης των πιστών, η Ιερά Μητρόπολις έλαβε μέριμνα ώστε, κατά το διήμερο της πανηγύρεως, να τελεστούν πολλές ιερές ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαζόμενοι πιστοί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου