Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση SIAL PARIS 2022, που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 19 Οκτωβρίου 2022 στο Παρίσι

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση SIAL PARIS 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exposition Park στο Παρίσι.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον συγκεκριμένο κλάδο, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην τοπική και εθνική οικονομία εν γένει.

Η Διεθνής Έκθεση SIAL PARIS αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και θεωρείται κορυφαία έκθεση στον κλάδο για το 2022, καθώς μετρά ήδη 50 χρόνια διοργάνωσης. Η έκθεση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exposition Park του Παρισιού και το 2018 έκανε ρεκόρ επισκεπτών, με πάνω από 160.000 επαγγελματίες επισκέπτες, 73% εξ αυτών εκτός Γαλλίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς όπου προβάλλεται το σύνολο των κατηγοριών προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης: αφεψήματα, ζεστά αφεψήματα, κρασί και αλκοολούχα ποτά, προϊόντα παντοπωλείου, εκλεκτά είδη και gourmet, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι, αλλαντικά, έτοιμα προϊόντα, πουλερικά, θαλασσινά, γαλακτοκομικά προϊόντα, μηχανήματα εξοπλισμού, συστατικά, οργανικά προϊόντα και υγιεινής διατροφής, φρούτα και λαχανικά, κατεψυγμένα τρόφιμα, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκά, αρτοσκευάσματα, τοπικά προϊόντα περιοχών της Γαλλίας, εθνικά περίπτερα με τοπικά προϊόντα άλλων χωρών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail:g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.grτο συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή και 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου