Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ορκωμοσίες νέων πτυχιούχων Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης


 Πραγματοποιήθηκαν πρόσφαταοι τελευταίες Τελετές Αποφοίτησης νέων πτυχιούχων της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από απόφαση της Πολιτείας το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα καταργείται στις 31-8-2022. Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της Ακαδημίας η Τελετή Αποφοίτησης των τελευταίων 36 πτυχιούχων του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.

Την τελετή παρουσίασε η Δρ. Αθηνά Τσιγκαροπούλου, μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού της Ακαδημίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ΑρχιμΙάκωβος Αθανασίου, ενώ εκ μέρους του Διδακτικού Προσωπικού μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Γεώργιος Φουστέρης. Από την πλευρά των πτυχιούχων μίλησε η Ελένη-Πετρούλα Υφαντίδου.


Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίσης στον υπαίθριο χώρο μπροστά στην Ακαδημία η Τελετή Αποφοίτησης των τελευταίων 49 πτυχιούχων του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών.

Την τελετή παρουσίασε η Δρ. Μαρία Καράμπελια, μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού της Ακαδημίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Μετά τις προσφωνήσεις, τιμήθηκε η Δρ. ΣβετλάναΒιβτένκοΔιδάκτωρ Χημείας Συντήρησης και στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων, που επί πολλά χρόνια συνεπικούρησε τη διδασκαλία μαθημάτων εργαστηρίου και βοήθησε πολλούς φοιτητές στην εκπόνηση πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών. Συγκεκριμένα, της επιδόθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά της στην Ακαδημία.

Και στις δύο Τελετές Αποφοίτησης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, σε κάθε περίπτωση, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ακαδημαϊκής κοινότητας προς τον ΠαναγιώτατοΜητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, για τη διαχρονική στήριξή του στο έργο της ΑκαδημίαςΑκόμη, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού της Ακαδημίας. Τέλος, συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους, καθώς και τους γονείς τους, για τους κόπους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Οι Τελετές Αποφοίτησης ολοκληρώθηκαν με την καθομολόγηση και την απονομή των πτυχίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου