Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων

Στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων», που έλαβε χώρα στις αρχές της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια της ιδρύσεως του Συνδέσμου,  σαράντα οκτώ ιεροδιδάσκαλοι  με τις πρεσβυτέρες τους από την Κρήτη, την Χίο, την Πελοπόννησο, την Κόνιτσα έως την Αλεξανδρούπολη έδωσαν το παρόν στις εγκαταστάσεις της ΑνωτάτηςΕκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη το συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι Ιεροδιδάσκαλοι, εκτός από τις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεώς τους, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε σημαντικά εκκλησιαστικά και ιστορικά μνημεία της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης όπως τις Ιερές Μονές της Αγίας Αναστασίας, του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής (τάφος Αγίου Παϊσίου) της Χορταϊτισας, των Βλατάδων καθώς και τους Ενοριακούς Ναούς του Αιγινίου, Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, Αγίου ΦωτίουΘεσσαλονίκης, καθώς και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Παντού έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας.

Ειδικότερα, την Τρίτη 5 Ιουλίου το πρωί, με την ευλογία του Παναγιωτάτου ΜητροπολίτουΘεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τελέστηκεΑρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, που βρίσκεται στο προαύλιο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας, συμπαραστατούμενοςαπό άλλους ιεροδιδασκάλους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, απευθυνόμενος στους Ιεροδιδασκάλους, αφού τους καλωσόρισε εξήρε τη διαχρονική προσφορά τους στην παιδεία του Γένους, ως μία σημαντική παράμετρο της συνολικής προσφοράς της Εκκλησίας στον ελληνικό λαό.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Οικοδεσπότη της Γενικής ΣυνέλευσηςΠρόεδρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο για το ανύστακτοενδιαφέρον του και την παρουσία του στην επιτυχή έκβαση του συνεδρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου