Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Προσκυνηματικό Περίπλου του Αγίου Όρους διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, που περιλάμβανε θαλάσσια περιήγηση της εσωτερικής πλευράς της Αθωνικής Χερσονήσου.

Τους προσκυνητές συνόδευε ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να γνωρίσουν έναν τόπο για τον οποίο λαμπρύνεται η Ορθοδοξία και τιμάται η Υπεραγία Θεοτόκος.

Μπροστά στο θαλάσσιο χώρο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, πατέρες της Ιεράς Μονής μετέφεραν επί του πλοίου προς ευλογία των πιστών τον Τίμιο Σταυρό με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τεμάχια των Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, Νικολάου και Αναστασίας της Ρωμαίας.

Κατά τη διάρκεια που οι συμμετέχοντες προσκυνούσαν τα ι. λείψανα, εψάλη Παράκληση της Παναγίας και άλλοι εκκλησιαστικοί ύμνοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αφού τέλεσε τον αγιασμό ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές να κρατούν τη χάρη των αγίων στη ζωή και στην ψυχή τους. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής  Γρηγορίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο για τη μεταφορά των ιερών λειψάνων και ευχήθηκε να χαρίζει ο Κύριος υγεία και δύναμη σε όλη τη Μοναστική Αδελφότητα.

Στον Περίπλου του Αγίου Όρους συμμετείχαν 150προσκυνητές, κυρίως γυναίκες, μεταξύ των οποίων και πολλοί παραθεριστές από τα παραθαλάσσια θέρετρα της Πιερίαςέλληνες και ξένοι. Όλοι τους εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την πνευματική αυτή ευκαιρία ψυχικής ανάτασης μέσω γνωριμίας με τη μοναστική πολιτείας του Άθωνος. 

 Ο προσκυνηματικός αυτός περίπλους του Αγίου Όρους διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα ειδικά σε γυναίκες να ξεναγηθούν αλλά και να προσκυνήσουν Άγια λείψανα και ιερά κειμήλια ιερών μονών του Αγίου Όρους που μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να το κάνουν.

Το ιερό Προσκύνημα συνέπεσε με την ΑγιορειτικήΕορτή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου