Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΟΡΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Προσκύνημα της Αγίας Κόρης Ολύμπου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συλλειτούργησαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, έψαλε χορός ιεροψαλτών-στελεχών της παρακείμενης Κατασκήνωσης ΓΕΧΑ και συμμετείχαν πολλοί πιστοί από ολόκληρη την Πιερία.

Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές χαράδρες του Ολύμπου, κοντά στο χωριό Βροντού Πιερίας, βρίσκεται χτισμένο  το εκκλησάκι της Αγίας Κόρης.  Το προσκύνημα είναι αφιερωμένο σε μια ανώνυμη κόρη, η οποία ασκήτευσε στον τόπο αυτό.

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το χωριό Βροντού, ένα μονοπάτι με 169 σκαλιά κατηφορίζει μέσα στη ρεματιά και στην καταπράσινη ομορφιά του Ολύμπου. Στο τέλος των σκαλοπατιών, μία γέφυρα ενώνει τις δύο πλαγιές της ρεματιάς οδηγώντας απευθείας στην είσοδο του ιερού Προσκυνήματος.

Το εκκλησάκι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, χτισμένο γύρω από ένα δέντρο.  Δίπλα στην είσοδό του αναβλύζει το αγίασμα της Αγίας Κόρης. Πολλοί προσέρχονται για να πιουν, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μαρτυρούν δεκάδες θαύματα. 

Το ασταμάτητο προσκύνημα των πιστών μετέτρεψε το εκκλησάκι, εκτός από χώρο φυσικής ομορφιάς και αναψυχής, σε πνευματικό κέντρο της περιοχής.

Η μνήμη της Αγίας Κόρης τιμάται τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. 

Επειδή όμως την ημέρα αυτή γίνεται κοσμοσυρροή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος έλαβε την πρωτοβουλία να τελείται και σε άλλες ημέρες η Θ. Λειτουργία και άλλες ιερές ακολουθίες. 

Επίσης, προγραμματίζονται οργανωμένα προσκυνήματα Ενοριών της Πιερίας, προκειμένου να τιμηθεί δεόντως μια Αγία της Τοπικής Εκκλησίας. 

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το 2020 είχε αφιερώσει το  Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους στην Αγία Κόρη. Πρόσφατα προέβη σε έκδοση μικρού καλαίσθητου βιβλίου,, το οποίο διανεμήθηκε στις Ενορίες της Πιερίας, προκειμένου να τιμηθεί μια τοπική Αγία και να γίνει γνωστός ευρύτερα ο θαυμαστός βίος, τα θαύματα και το Ιερό Προσκύνημά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου