Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Πορτομπέλο γεμιστά με ξινομυζήθρα και καπνιστό αλλαντικό

 


Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πορτομπέλο γεμιστά με ξινομυζήθρα και καπνιστό αλλαντικό, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την ξινομυζήθρα, το σπανάκι ή τη ρόκα, το αυγό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψάκι.
  5. Βάζουμε τα μανιτάρια με την κούπα στραμμένη προς τα πάνω και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  6. Τα γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  7. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.
  8. Σερβίρουμε τα πορτομπέλο με την ξινομυζήθρα και το καπνιστό αλλαντικό αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί και μια ντοματοσαλάτα (όπως η ντοματοσαλάτα με σάλτσα φέτας).

Μυστικά

*Το νούμπουλο είναι καπνιστό αλλαντικό Κερκυραϊκής προέλευσης από χοιρινό κόντρα φιλέτο. Το βρίσκουμε σε καλά ντέλι και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου