Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε κουσκούς με μοσχάρι και σταφίδες, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ίσα να γίνει διάφανο και να αρχίσει να μαλακώνει.
- Προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε 300 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πιει το κουσκούς τα υγρά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Κατά το μαγείρεμα, δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κουσκούς.
- Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε και το αφρατεύουμε με δυο πιρούνια.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια του μοσχαριού με τις πιπεριές.
- Μόλις ροδίσει καλά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές και αρχίσουν να μαλακώνουν οι πιπεριές, προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το μοσχάρι και να σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
- Αν έχουμε κόψει το μοσχάρι σε λεπτά μπαστουνάκια, δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, αλλιώς θα πρέπει να προσθέσουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ώστε να μαγειρευτεί το μοσχάρι.
- Στο τέλος, ενώνουμε το κουσκούς με το μοσχάρι και τις σταφίδες.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε το κουσκούς με μοσχάρι και σταφίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου