Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων έρχεται η 30η AGROTICA | 01-04/02/2024

             


Με πλήθος επίκαιρων και στοχευμένων εκδηλώσεων, η επετειακή, 30η Agrotica, έρχεται για να αποτυπώσει το σφυγμό της αγροτικής ανάπτυξης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και να σκιαγραφήσει το μέλλον της.



Η 30η Agrotica επιστρέφει πιο δυναμική και καινοτόμα από ποτέ, από την 1η έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2024, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης και δικτύωσης για τον γεωργικό κλάδο και την αγροτική οικονομία.

Εξασφαλίστε την είσοδό σας στην έκθεση, κάνοντας τώρα την εγγραφή σας!

 
10o Πανελλήνιο Συνέδριο Agrotica
#Re-thinkingAgriculture
10o Πανελλήνιο Συνέδριο Agrotica
 

Το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνει το εμβληματικό συνέδριό του στο πλαίσιο της 30ης Agrotica 2024 και θέτει τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που παράγει στο ίδιο τραπέζι με στρατηγικούς εταίρους, προκειμένου να συντονίσει την επιστροφή σε μια νέα προσέγγιση για τη γεωργία.

#Re-thinkingAgriculture σημαίνει μια γεωργία και μια διαχείριση “αλλιώς” στο πλαίσιο μιας συστημικής προσέγγισης.

 
Ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης
Ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης
 

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης, το δημοφιλές φυτό με τη δυνατότητα καλλιέργειας σε 5 κύκλους το χρόνο και με την τεράστια χρηστικότητά του, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Agrotica!

Ειδικευμένοι επιστήμονες, καθηγητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θα μοιραστούν τις νεότερες πληροφορίες για τις τεχνολογίες ανάπτυξης του εξαιρετικού φυτού με όλους τους ενδιαφερόμενους για το θέμα.

 Συνδιοργάνωση: ALEGRE GROWSHOP και ΔΕΘ – HELEXPO

 
Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική στη Γεωργία 2.0
Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική 
στη Γεωργία 2.0
 

Στο πλαίσιο της Agrotica, το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), θα δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της γεωργίας. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχει προγραμματιστεί μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, προσομοιώσεις και καινοτομίες που αξιοποιούν σε πραγματικό χρόνο, τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελισσόμενης ρομποτικής στον χώρο της ψηφιακής γεωργίας.

Συγκεκριμένα, στον εκθεσιακό χώρο, θα γίνονται καθημερινά, οι παρακάτω παρουσιάσεις – δράσεις:

· Γεωργικές επίγειες ρομποτικές πλατφόρμες σε συνεργασία με τον άνθρωπο
· Γεωργικά drones
· Τεχνητή Νοημοσύνη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου