Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε γίδα ατζέμ πιλάφι, αρχικά ξεπλένουμε καλά τα κομμάτια της γίδας για να απομακρύνουμε τυχόν μικρά κοκαλάκια από το κόψιμό της.
- Έπειτα, βάζουμε τα κομμάτια σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό που να τα σκεπάσει κατά τουλάχιστον 5 εκ.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας στο μεταξύ σχολαστικά, μέχρι να πάρει βράση το νερό.
- Προσθέτουμε το φασκόμηλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι η γίδα να μαλακώσει καλά.
- Στραγγίζουμε τη γίδα και σουρώνουμε τον ζωμό.
- Τον βάζουμε ξανά στην (καλά καθαρισμένη) κατσαρόλα και τον βράζουμε μέχρι να μειωθεί στα 600 ml.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεψαχνίζουμε τη γίδα και κομματιάζουμε το ψαχνό της σε μικρά κομμάτια.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Σβήνουμε με τον μετρημένο ζωμό.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μελώσει ωραία.
- Προσθέτουμε τη γίδα και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε, τη γίδα ατζέμ πιλάφι, με σαλάτα από τριμμένα καρότα, χυμό λεμονιού, αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας και φιστίκια Αιγίνης.
Ασύρτικο ή Chardonnay ώριμο, περασμένο από βαρέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου