Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
- Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις πιέζουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα υγρά και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Παράλληλα, πλένουμε καλά το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και το στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 750 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
- Ρίχνουμε το πλιγούρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τον βασιλικό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε, το πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, να «σταθεί» για λίγο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου