Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε καπαμά λαχανικών, γιορτινό, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μέτρια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα καρότα, τα παντζάρια και τη δάφνη και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπαχάρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε 300 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, την κολοκύθα, τα παντζάρια και το δεντρολίβανο, τις σταφίδες, το ξίδι και το μέλι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου