Διαδικασία
Μαρινάδα-σάλτσα
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γλυκόξινο, αρχικά ρίχνουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα, όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσουν».
- Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
- Έπειτα, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα και το αγγούρι ή τη ρέβα.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να γίνει.
- Σερβίρουμε το γλυκόξινο κοτόπουλο συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου