Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε το κουνέλι με κάστανα και χαρουπόμελο από την Κρήτη αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι, το αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κουνέλι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σελινόριζα, τα καρότα, τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα, αλατοπίπερο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, επαναφέρουμε το κουνέλι και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και το χαρουπόμελο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα λαχανικά σε πιατέλα.
- Αν έχει μείνει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί και να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνέλι με τα λαχανικά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με άσπρο πιλάφι.
Ενα χαρμάνι με βάση το Grenache ή το Merlot ή ένα Μerlot μονοποικιλιακό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου