Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε το γιουβέτσι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι στην κατσαρόλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το εστραγκόν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 900 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Σκορπίζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου