Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Γιουβέτσι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι στην κατσαρόλα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γιουβέτσι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι στην κατσαρόλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το εστραγκόν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 900 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  5. Σκορπίζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου