Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να ετοιμάσουμε το μοσχάρι κοκκινιστό με άνηθο και χυλοπίτες, πρώτα αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρδαμο, την πάπρικα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε άλλα 300 ml ζεστό νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με θρυμματισμένη φέτα πάνω από το φαγητό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου