Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Μοσχάρι κοκκινιστό με άνηθο και χυλοπίτες

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχάρι κοκκινιστό με άνηθο και χυλοπίτες, πρώτα αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρδαμο, την πάπρικα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε άλλα 300 ml ζεστό νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  7. Μόλις αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε με θρυμματισμένη φέτα πάνω από το φαγητό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου