Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης, αρχικά βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι (100 ml περίπου) από το νερό.
- Σε ένα γουόκ ή σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε χωρίς λιπαρή ουσία το σουσάμι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας λάδι.
- Ρίχνουμε τα αυγά και το 1 κουτ. γλυκού ξίδι.
- Ανακατεύουμε, κομματιάζουμε τα αυγά (σαν να κάνουμε αυγά σκραμπλ) και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το αυγό.
- Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι.
- Σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τη σόγια σος, το υπόλοιπο ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα νουντλς μαζί με το νερό τους, αλάτι, πιπέρι, το σουσάμι και το αυγό.
- Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι, τον φρέσκο δυόσμο και το αβοκάντο και σερβίρουμε τα νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου