Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης, αρχικά βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι (100 ml περίπου) από το νερό.
  3. Σε ένα γουόκ ή σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε χωρίς λιπαρή ουσία το σουσάμι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας λάδι.
  5. Ρίχνουμε τα αυγά και το 1 κουτ. γλυκού ξίδι.
  6. Ανακατεύουμε, κομματιάζουμε τα αυγά (σαν να κάνουμε αυγά σκραμπλ) και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το αυγό.
  7. Το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι.
  8. Σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 δευτερόλεπτα.
  9. Προσθέτουμε τη σόγια σος, το υπόλοιπο ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  10. Προσθέτουμε τα νουντλς μαζί με το νερό τους, αλάτι, πιπέρι, το σουσάμι και το αυγό.
  11. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι, τον φρέσκο δυόσμο και το αβοκάντο και σερβίρουμε τα νουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου