Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ρεβύθια σμυρναίικα, λεμονάτα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό να τα σκεπάζει. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Σουρώνουμε τα ρεβύθια (κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν για αργότερα), τα ρίχνουμε σε πυρέξ ή σε γάστρα και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το τριμμένο κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε από το νερό όπου έβρασαν τα ρεβύθια τόσο όσο για να καλυφθούν.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο τις ροδέλες κρεμμυδιού για 4-5 λεπτά, ίσα να αρχίσουν να ροδίζουν. Τις στρώνουμε στην επιφάνεια των ρεβυθιών. Από πάνω βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας (αν χρησιμοποιήσουμε) και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια.
  6. Αφήνουμε τα ρεβύθια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου