Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα

 


Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Για την τηγανιά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολάκι τις φέτες αγκινάρας, το ξύσμα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει και η συκωταριά.
  5. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σκορπίζουμε το μείγμα αγκινάρας, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου