Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιού, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα σουβλάκια κοτόπουλου.
Μαρινάδα
- Ανακατεύουμε σε σκεύος που να χωράει τα καλαμάκια μας σε μία στρώση, όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα σουβλάκια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει άνετα τα σουβλάκια, τα αραδιάζουμε εκεί και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα σουσαμιών.
- Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τα ψήνουμε για 12-16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν απαλά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Ελέγχουμε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου