Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ζάκυνθος-Πιερικός 2-1

 Απο: http://www.ioniansports.gr

Η Ζάκυνθος γράφει την δική της ιστορία στην Β΄ Εθνική αφού κέρδισε στο Δημοτικό Στάδιο τον Πιερικό με 2-1

Αν και δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, η Ζάκυνθος κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη από την ομάδα του Πιερικού. Οι παίκτες του Τζiανλούκα Κολονέλο έδειξαν πάθος και πείσμα για την νίκη και με 12ο παίκτη, τους 2500 και πλέον Ζακυνθινούς που πλημμύρισαν το Δημοτικό γήπεδο κατάφεραν να πάρουν μια μεγαλειώδη νίκη.

Οι Kυανοκιτρινοι δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος όπου παρουσιάστηκαν νωθροί. Eίχαν πρόβλημα στην μεσαία γραμμή όπου δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι. Από την άλλη μεριά, η ομάδα της Κατερίνης ήταν καλή και δημιούργησε πολλά στημένα που τα περισσότερα ήταν επικίνδυνα για την εστία του Ξενοδόχωφ
.


 Στο 38΄ ψυχρολουσία για την νησιώτικη ομάδα καθώς ο Κέρι από κοντά με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ζακυνθινής ομάδας.

Ο Οικονόμου έδωσε το φιλί της ζωής…

Λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει την λήξη του πρώτου μέρους η Ζάκυνθος κέρδισε φάουλ λίγο έξω και πλάγια από την μεγάλη περιοχή του Πιερικού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οικονόμου, ο οποίος με καταπληκτικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λαμπάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

O Κυριακίδης έστειλε στα ουράνια ένα ολόκληρο νησί!

Στο β΄ μέρος η Ζάκυνθος ισορρόπησε το παιχνίδι, το γκολ της ισοφάρισης λειτούργησε ευεργετικά για την νησιώτική ομάδα καθώς οι παίκτες του Τζιανλούκα Κολονέλο έβαλαν φτερά και δύναμη στα πόδια τους. Έτσι στο  65΄ ένα ολόκληρο γήπεδο ξεσηκώθηκε να χειροκροτήσει τον Κυριακίδη, καθώς ο μεσοεπιθετικός της Ζακύνθου βγήκε μόνος του με τον Λαμπάκη και με ψύχραιμο πλασε έστειλε στους επτά ουρανούς ολόκληρο νησί!

Από εκεί και πέρα η Ζάκυνθος έκλεισε διαδρόμους και με ηγέτη τον Οικονόμου και με την σημαντική βοήθεια του Πετράκου που μπήκε σαν αλλαγή κυριάρχησε πλήρως, με τον Πιερικό να περιορίζεται σε μια πίεση που δεν είχε ουσία καθώς οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή της Ζακύνθου παρά μόνο από στημένες φάσεις.
Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Κωνσταντάκη βρήκε τους νησιώτες να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Συνθέσεις:
ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Τζιανλούκα Κολονέλο
Ξενοδόχωφ,Φωτιάς, Νομικός, Στασινόπουλος, Αποστόλου (41΄ Κουνσόλο), Οικονόμου, Πέλερμαν (48΄ Πετράκος), Νικολόπουλος, Κυριακίδης, Τορεσάνι, Βούκοβιτς (93΄ Μπίρης).
 Αναπληρωματικοι: Λειβαδιώτης, Κουνσόλο, Πετράκος, Μπίρης, Γιώρης, Κούρτης.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γιώργος Φοιρός
Λαμπάκης, Κρουσταλέλης, Ιορδανίδης, Ιασωνίδης, Ελευθεριάδης (69΄ Μπρίτο), Σερέτης, Κέρι, Αποστολίδης (79΄ Παπατόλιος), Ντόϊκιτς, Μανίκας (60΄ Στεφανίδης), Νίκου.
 Αναπληρωματικοι: Καρτσαμπάς, Στεφανίδης, Μπρίτο, Καθάριος, Παπατόλιος, Ιορδανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου