Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμιος πρωταθλητής και πάλι ο Φέτελ

Παγκόσμιος πρωταθλητής και πάλι ο Φέτελ
Με τη δέκατη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα στην πίστα Buddh International που φιλοξενήθηκε το 16ο γκραν πρι της σεζόν ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε τον τέταρτο συνεχόμενο Παγκόσμιο τίτλο του, τρεις αγώνες πριν την αυλαία της σεζόν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ινδία εκκίνησε από την πρώτη και μετά από δύο πιτ στοπ πέρασε ξανά στην κορυφή. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Η στρατηγική των ομάδων ήταν το κλειδί για τον αγώνα της Ινδίας, με τους περισσότερους πιλότους να κάνουν δύο πιτ στοπ. Για ακόμη μία φορά εντυπωσιακός ήταν ο ρυθμός του Ρομάν Γκροσάν, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, κερδίζοντας 14 θέσεις στον αγώνα, δεδομένου ότι εκκίνησε 17ος. Ο Felipe Massa ακολούθησε στην 4η θέση, με τον Sergio Perez να κάνει την κίνηση ματ στο τέλος βάζοντας τα γυαλιά στους Lewis Hamilton (6ος) - Kimi Raikkonen (7ος). Ακολούθησαν οι πιλότοι της Sahara Force India που πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας τους, με τον Paul di Resta να τερματίζει μπροστά από τον Adrian Sutil. Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo. Μόλις 11ος ο Fernando Alonso που έχασε έδαφος στην αρχή μετά την επαφή που είχε με τον Mark Webber. O Αυστραλός εγκατέλειψε από πρόβλημα στον εναλλάκτη και ενώ βρισκόταν στη 2η θέση.

Ο 26χρονος Γερμανός πανηγύρισε τη νίκη τερματίζοντας σχεδόν μισό λεπτό μπροστά από την Mercedes του Nico Rosberg.

Η νίκη στην Ινδία ήταν η 6η συνεχόμενη του Sebastian Vettel, ο οποίος έχει 10 συνολικά μέσα στο 2013. Ο απίστευτος Γερμανός, ξεκίνησε το 2010 ως ο πιο νεαρός πρωταθλητής Formula 1 και ηδη φιγουράρει στην 3η θέση δίπλα σε αυτό του Αλαν Προστ ο οποίος διαθέτει και αυτός 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ ως «πρόκληση» στο πάνθεον των Πρωταθλητών απομένει μόνο ο Χουαν Μανουέλ Φάντζιο με 5 πρωταθλήματα στη δεύτερη θέση και το ίνδαλμά του, ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μικαελ Σουμαχερ .

Την ίδια στιγμή η Red Bull κατέγραψε και αυτή το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της με τον Αντριαν Νίουι να πανηγυρίζει τα τέσσερα double της Αυστριακής ομάδας στο βάθρο του Buddh International Circuit. Ο Βρετανός σχεδιαστής είναι και ο μόνος που έχει πανηγυρίσει 10 πρωταθλήματα στη Formula 1 και αναμφισβήτητα έχει δημιουργήσει μία «αυτοκρατορία» με τους «Ταύρους» που δύσκολα θα βρει αντίπαλο στο άμεσο μέλλον.

Το Grand Prix του Abu Dhabi είναι ο επόμενος αγώνας στο καλεντάρι του πρωταθλήματος Formula 1 και θα διεξαχθεί το 3ήμερο 1-3 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου