Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΙΝΔΙΑ...

Πηγή : naftemporiki.gr 

Έμφαση στο ζήτημα της διευκόλυνσης της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε υπηκόους τρίτων χωρών, και ιδιαίτερα σε αυτούς που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας, θα δώσει η ελληνική προεδρία ...
του Συμβουλίου της Ε.Ε., δήλωσε η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη γενική συνέλευση της HOTREC (Hotels, Restaurants & Cafés in Europe).
H κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τουριστικό τομέα και τόνισε ότι οι εν λόγω διευκολύνσεις θα έχουν θετικές επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια.


Επίσης επεσήμανε ότι η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ε.Ε. είναι μία βασική οριζόντια προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας, προσθέτοντας ότι θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στην πρωτοβουλία της Κομισιόν να καταρτίσει μία στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις προκλήσεις και ευκαιρίες για θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό στην Ε.Ε., προωθώντας την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη των ειδικών αυτών μορφών τουρισμού και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Τέλος  η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο  τουριστικός κλάδος είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει συμβάλει στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας και στην επανάκτηση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου