Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου

Ορυκτά και απολιθώματα αποκαλύπτουν την ιστορία του μυθικού βουνού



Απολιθώματα εκατομμυρίων ετών και σπάνιοι κρύσταλλοι που αποτυπώνουν την εξέλιξη του Ολύμπου κατά τη διάρκεια του γεωλογικού χρόνου έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οι επισκέπτες του Μουσείου Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου, το οποίο βρίσκεται στη Λεπτοκαρυά.

Στην έκθεση του Μουσείου περιλαμβάνονται ορυκτά και πετρώματα του Ολύμπου, όπως και απολιθώματα από την ευρύτερη περιοχή, τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον επειδή σχετίζονται με την εξέλιξη της χλωρίδας και της πανίδας. Στο Μουσείο ο επισκέπτης βλέπει και μαθαίνει πώς οι παγετώνες επηρέασαν τον Όλυμπο, πως εξελίσσεται η διάβρωσή του και πως στο εσωτερικό του δημιουργούνται σπήλαια. Μπορεί επίσης να δει από κοντά ορυκτά, ενώ σε παράλληλη έκθεση εκτίθενται καλλιτεχνικά έργα που αναφέρονται στον Όλυμπο και στον Ορφέα.
Ιδρυτές του Μουσείου είναι ο κ. Γεώργιος Αρζάνας και η σύζυγός του, ενώ τη μελέτη για τη δημιουργία του Μουσείου υπογράφουν ο κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος, Υπ. Διδάκτωρ Γεωλογίας του ΑΠΘ, η κα Αγγελική Ρεϊζοπούλου, Msc. Γεωλογίας του ΑΠΘ και ο κ. Βασίλης Μέλφος, Λέκτορας Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.olympusmuseum.gr, ενώ οι ώρες λειτουργίας του είναι 10:00-14:00 και 20:00-23:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου