Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ

Σε μαζικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες από πολλά μέρη της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Επί ποδός βρίσκονται αρκετοί αγροτικοί σύλλογοι στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, ενώ και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει ότι «ο αγροτικός κόσμος έχει ήδη υποστεί συνολική ετήσια αφαίμαξη παραπάνω από 2 δισ. ευρώ και με τα όσα προβλέπονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου υποχρεώνεται να καταβάλει περίπου άλλα 700 εκατ. ευρώ. Στην Κρήτη οι αγρότες του Νομού Χανίων προχωρούν σε κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας.
Επίσης, συλλαλητήριο διοργανώνεται και για την ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στην Αθήνα. Με οργανωμένο μαζικό αγώνα μπορούν να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.
Εν τω μεταξύ, σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί ο Ενιαίος Φόρος και στους φορείς της κτηματαγοράς. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιούν έκτακτη συνέντευξη Τύπου με θέμα τις «δραματικές» επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων στην κοινωνία, την οικονομία, τις συναλλαγές και την απονομή της Δικαιοσύνης οι πρόεδροι του ΔΣΑ, της ΠΟΜΙΔΑ και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Ιδιοκτήτες ακινήτων, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι θεωρούν πως νέος φόρος «θα καταφέρει το τελειωτικό κτύπημα στην ημιθανή αγορά ακινήτων» και ζητούν να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στα 11 άρθρα του προωθούμενου σχεδίου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου