Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου στην Λεπτοκαρυά Πιερίας

 PHOTO HASAPETIS


Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ καθιερώθηκε ο στολισμός του Επιταφίου της Θεοτόκου από την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Εσπερινός στον οποίο Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Γεώργιος, ψάλθηκαν από τους Ιεροψάλτες του Ναού με κατάνυξη τα εγκώμια της Θεοτόκου. Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου και της Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσσας κυκλικά της Κεντρικής Πλατείας της Λεπτοκαρυάς.
Την περιφορά συνόδευε η μπάντα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας, το χορευτικό συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου με της παραδοσιακές στολές  κρατώντας φανούς, επικεφαλής τους ο Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κοντογιάννης, τον οποίο ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος για την συμμετοχή τους στην για πρώτη φορά περιφοράς του Επιταφίου της Θεοτόκου στην Λεπτοκαρυά.
Τις ευχαριστίες του ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε και στους σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, τους Σέρβους Ιερείς που τους συνόδευαν οι οποίοι συμμετείχαν στην πομπή, ψάλλοντας ύμνους της Παναγίας μας στην Σερβική γλώσσα.
Πλήθος κόσμου προσκύνησε τον Επιτάφιο της Παναγίας μας και ακολούθησε την περιφορά του με ζέση και κατάνυξη, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. ΓΕΩΡΓΙΟ για αυτή του την πρωτοβουλία.
 Ο προϊστάμενος
Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς
Πρωτοπρεσβύτερος
π.  Αθανάσιος Τσαρούχας































                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου