Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην Αγία Γη


  Σε εξέλιξη βρίσκεται Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στους Αγίους Τόπους, από 24-30 Αυγούστου.
Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος συνόδευσε τους προσκυνητές με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιό ημερολόγιο).

          Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην «κάθοδο» της εικόνας-σὠματος της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα στη Γεθσημανή.
          Συμμετείχαν αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κληρικοί από διάφορες χώρες, καθώς και χιλιάδες πιστών.
          Την ίδια ημέρα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχθηκε σε ακρόαση τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές, τους οποίους καλωσόρισε με θερμά λόγια, ευχόμενος πνευματικούς καρπούς από το προσκύνημα.
          Ο Μακαριώτατος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για τη φιλοξενία νέων και παιδιών από την Ιορδανία και την Παλαιστίνη στον εκκλησιαστικό ξενώνα Σβορώνου.
          Την ίδια ημέρα το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέστηκε στον πλήρως ανακαινισμένο Πανάγιο Τάφο. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Σερρών κ. Θεολόγος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Ερυθρών κ. Κύριλλος.
          Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον ποταμό Ιορδάνη, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και πραγματοποιήθηκε το συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών.
          Το προσκύνημα συνεχίζεται, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή 31 Αυγούστου, οπότε αναμένεται η επιστροφή των Πιεριέων που συμμετείχαν σε αυτό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου