Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Κατασκηνωτικό διήμερο νέων ζευγαριών Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους


Μια ιδιαίτερη εμπειρία αποκόμισε πλήθος νέων ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πρώτο κατασκηνωτικό διήμερο νέων ζευγαριών που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Αυγούστου στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, όπου κατά τη διάρκεια του θέρους φιλοξενήθηκαν 450 μαθητές από τις Κατηχητικές Συνάξεις. 

Με το πατρικό ενδιαφέρον και τη στοργική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου οι συμμετέχοντες πέρασαν ένα διήμερο κατάφορτο από ευλογίες.
Το απόγευμα της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη διακεκριμένη Θεολόγο και Παιδαγωγό κ. Χάρη Δημητρακούδη, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ο Γάμος σκοτώνει τον έρωτα;», ενώ ακολούθησε διάλογος και εν συνεχεία σκετς και καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν και αρκετοί γονείς με μικρά παιδιά, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παραβρεθούν όλο το διήμερο, ενώ τα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια απασχολούσε με δραστηριότες ομάδα φοιτητών, ώστε απερίσπαστοι οι γονείς να παρακολουθούν.
Τη δεύτερη ημέρα ομιλίες πραγματοποίησαν η Καθηγουμένη της Ι. Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Πανοράματος Φιλοθέη Μοναχή και ο Αρχιμ. Μακάριος Ολυμπίτης, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα γύρω από την οικογενειακή ζωή και διάφορους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Στη διάρκεια του διημέρου δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους πολλοί νέοι, να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις τους γύρω από την οικογενειακή ζωή και φυσικά να συμπροσευχηθούν και να ψυχαγωγηθούν.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου