Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ :

 Έκθεση και θεματικές ενότητες



 Όπως είναι γνωστό, φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου εορτάζει την πενηντάχρονη επετειακή διαδρομή του. Μετά την ολοκλήρωση στο τέλος Αυγούστου του προγράμματος των παραστάσεων του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Σεπτέμβριος οριοθετείται ως ο μήνας των θεματικών ενοτήτων.

Οι θεματικές ενότητες είναι  ενταγμένες στο πλαίσιο της έκθεσης των πέντε δεκαετιών της διαδρομής του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας. 

 Με αφορμή τούτη τη σημαδιακή χρονιά, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου διοργανώνει παράλληλα με την επετειακή έκθεση που φιλοξενείται εδώ και δύο μήνεςστο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης (πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου), θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν την διαχρονική ταυτότητα του Φεστιβάλ Ολύμπου, από το ξεκίνημα ίσαμε σήμερα.

 Η έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, εικόνες του χθες, πολύτιμα αντικείμενα συνυφασμένα με τις παραστάσεις όλων των μορφών της τέχνης καιηχητικά ντοκουμέντα, θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος του πρώτου φθινοπωρινό μήνα. 

 Επιπρόσθετα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες», τα βραδινά της 15ης και 22ηςΣεπτεμβρίου 2021, στις 8:00 μ.μ,  μέσα από αναφορές, εκφραστικό λόγο, με θύμησες του παρελθόντος, με μουσική και εύγεστους οίνους της περιοχής, θα ζωντανέψει στη μνήμη μας το άρμα που κουβαλά τα δημιουργήματα του πνεύματος και της τέχνης, γνωστοποιώντας παράλληλα στους νεώτερους το τι πρόσφερε στην τοπική κοινωνία, το Φεστιβάλ Ολύμπου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 Το βράδυ στις 8, θα μας υποδεχθούν και θα μας ξεναγήσουν στην έκθεση «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου», το διοικητικό μέλος-υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Χάιδω Παπαχατζή και ο εκπαιδευτικός και ιστορικός τέχνης, Νίκος Γραίκος, ο οποίος επιπρόσθετα θα μιλήσει για πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν το Φεστιβάλ.

 Θα συνεχίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Χανδόλιας, ο οποίος θα μας ταξιδέψει σε αξέχαστες θεατρικές και μουσικές βραδιές, ενώ το ιστορικό στέλεχος, Μπάμπης Ζαπουνίδης, θα παρουσιάσει στιγμές που καταξίωσαν την πορεία του πολιτισμικού θεσμού. 

 Η βραδιά που υλοποιείται με τη συνεργασία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, θα συνοδεύεται με μουσική επένδυση από τη μουσικό και πιανίστρια, Φανή Παπαντωνίου, σε διδασκαλία του μαέστρου Ευθύμη Μαυρίδη. Η προσφορά οίνου από τους Οινοποιούς της Πιερίας θα διανθίσει εύγευστα το κοινό που θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 Και αυτό το βραδινό, στις 8 μ.μ, θα μας περιμένουν για νέα ξενάγηση η Χάιδω και ο Νίκος. Αμέσως μετά με θέμα «Το Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο», θα μιλήσουν η Βαγγελιώ Λάμπρου, π. πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, η Μαρία Κολώνη, σύμβουλος Επικοινωνίας και Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος

 Και βέβαια δε νοείται ένα τέτοιο απόβραδο χωρίς μουσική και προσφορά οίνου από τους Οινοποιούς της Πιερίας. Θα αποδώσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, η Έλενα Γκατζά και η Όλγα Ζορμπά, σε διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή και με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικού σχήματος από μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου. 

Η ΕΚΘΕΣΗ

 Η επετειακή έκθεση «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» στην Κατερίνη, επί της οδού 25 Μαρτίου, αριθμός 25, θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ως εξής:

 Από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες, πρωί 10:00 έως 13:00 και απόγευμα 18:00 έως 21:00

 Το Σάββατο μόνο πρωί, τις ώρες 10:00 έως 13:00

 Η επίσκεψη στην έκθεση και η παρουσία του κοινού στις θεματικές εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου