Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ». 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής απότην Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, καθημερινά, κατάτις απογευματινές ώρες 6.30-8.30, στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

 

 

 

 


Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσικήη ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικήςσυμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Οι καθηγητές παραδοσιακών οργάνων είναι όλοι εγνωσμένης αξίας με πανεπιστημιακή επιστημονική κατάρτιση, και τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν το ταλέντο των παιδιών του νομού Πιερίας μέσα από τις μουσικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα μουσικά σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στατηλ23510 77808 & 6974797105 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνσηmaistord@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

Τ23510 45081   F23510 78044   Eimkitrouspress@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου