Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡA




 Όταν το κάλεσμα αποσκοπεί στην υποστήριξη των ανθρώπων της ανάγκης, είναι δύσκολο να το αρνηθείς. Μάλιστα όταν η πρόσκληση προέρχεται από αδελφοποιημένο σύλλογο, η θετική ανταπόκριση είναι δεδομένη.

 Δε μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, όταν ο Σύλλογος Γυναικών Χαλάστρας «Η Χαλαίστρη» αποφάσισε να διοργανώσει μια βραδιά μουσικής για να ενισχύσει μια αναξιοπαθούσα οικογένεια της περιοχής. Τι πιο ανθρώπινο. Η πρόσκληση απευθύνθηκε χωρίς άλλο στην Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Η απάντηση ολόθερμα αποδεκτή. 

 Η εκδήλωση με την ορχήστρα και χορωδία της Εστίας, υλοποιήθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλάστρας «Δημήτριος Κυριάκου Χαντές» με προσκλητήρια επισήμανση: «Συναυλία με τις Πιερίδες Μούσες-Για καλό σκοπό».

 Παρά τους περιορισμούς που εκ των πραγμάτων προκύπτουν από τη γνωστή πανδημία, οι συντελεστές καθήλωσαν το κοινό παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο ποικίλης  Ελληνικής μουσικής. Τραγούδια της θάλασσας, έντεχνα, παραδοσιακά και λαϊκά διάνθισαν μοναδικά τη βραδιά, όπως τα απέδωσαν η ορχήστρα, οι χορωδοί, οι σολίστες Γιώργος Χασαμπένης και Δημήτρης Καρατζάς, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη. 

 Εμβόλιμα πλαισίωσαν τα ακούσματα με χορευτικές φιγούρες  και μέλη του χορευτικού τμήματος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιάννη Σαββίδη. 

 Το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με το εμβληματικό «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και το σημειολογικό «Υπομονή» του Σταύρου Ξαρχάκου, κορύφωσαν την συγκίνηση του κοινού, που με το θερμό του χειροκρότημα επιβράβευσε τον μαέστρο και τους υπόλοιπους συντελεστές.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ

 Η εκδήλωση την οποία παρουσίασε ο υπογράφων το ρεπορτάζ, Περικλής Χατζηγιάννης, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της οικοδέσποινας προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Χαλάστρας «Η Χαλαίστρη», Μακεδονίας Μπαϊμάκη, η οποία αφού αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή του Δήμου Δέλτα, τους συμπαραστάτες και τους χορηγούς. Εκθείασε την ποιοτική συνεργασία με την Εστία, επιθυμώντας αυτή η συμπόρευση να έχει μέλλον, καταλήγοντας: «Όσο δύναμαι και μπορώ θα προσφέρω στον τόπο μου. Στους τομείς του πολιτισμού, της υγείας, της κοινωνίας της πολυαγαπημένης μου Χαλάστρας. »

 Η πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Στέλλα Τζιτζιλή, συνοδευμένη από τον πρώην πρόεδρο, Γρηγόρη Μιτσοκάπα, που επί των ημερών της προεδρίας του εδραιώθηκε η συνεργασία των δύο πολιτιστικών φορέων και τα διοικητικά μέλη Γιώργο Ραφαηλίδη-αντιπρόεδρο, Παναγιώτα Παπαδοπούλου-γεν. γραμματέα και Μαίρη Κηποπούλου-έφορο χορευτικού, αντιφωνώντας την κ. Μπαϊμάκη, τόνισε μεταξύ άλλων : «Θα ήθελα να ομολογήσω ότι από την ημέρα που γνώρισα την κ. Μπαϊμάκη, δύο συναισθήματα με διακατέχουν. Μια γλυκιά προσμονή και η χαρά να συναντήσω σαν νέα πρόεδρος της Ε.Π.Μ. ανθρώπους που για εμάς πλέον έχουν καθιερωθεί ως φίλοι. Άνθρωποι με ήθος που μας εκτιμούν και μας συμπαραστέκονται. Άνθρωποι του πολιτισμού που αγωνίζονται για το καλύτερο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Εύχομαι αυτή η φιλία να ανθίσει και να μας συντροφεύει για πολλά πολλά χρόνια.»

  Ο τιμηθείς από τους διοργανωτές του συλλόγου της Χαλάστρας για την προσφορά του κ Μιτσοκάπας, ιδιαίτερα συγκινημένος: « Σημαντική η στιγμή που συναντήθηκαν οι δύο σύλλογοί μας, όπως επίσης πολύ σημαντικό και το έργο σας. Η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Επιβεβαιώσατε την σύγχρονη επιστήμη που θέλει πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη σε αυτόν που προσφέρει, όπως εσείς. Έχετε βρει το ελιξίριο της νεότητας.  Να μας έχει ο Θεός καλά, πάντα να ανταμώνουμε. Σας ευχαριστώ.»

 Ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τα δραστήρια και παραγωγικά μέλη του Συλλόγου Γυναικών Χαλάστρας για το πολυσήμαντο κοινωνικό τους έργου, δήλωσε την συμπαράσταση του στις πρωτοβουλίες των γυναικών, σκιαγράφησε τις δυσκολίες που διέρχεται το κοινωνικό σύνολο τα τελευταία χρόνια, ενώ απευθυνόμενος στην οικογένεια της Εστίας, είπε: « Σας ευχαριστώ που με την παρουσία σας προσφέρεται ποιοτική και απολαυστική βραδιά στους συμπολίτες μου. Σας ευχαριστώ που είστε αρωγοί στις προσπάθειες  του συλλόγου των γυναικών που πρωτοπορούν στις πανανθρώπινες αξίες. Εύχομαι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο.»

 Για την ενίσχυση της  λαχειοφόρου αγοράς, η εικαστικός-μέλος της Ε.Π.Μ. Ελένη Βούβαρη, πρόσφερε στο τοπικό σύλλογο έναν πίνακα ζωγραφικής της επονομαζόμενης ρεαλιστικής τέχνης.  

 Στη φωτογραφική κάλυψη, τα μέλη της εφορείας φωτογραφίας της Εστίας «Ίριδα», Στέλλα Χατζή και Θάνος Κόσυβας. 

 Η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μιας φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας, προσφέροντας ευχάριστες μουσικές στιγμές στους κατοίκους που έχτισαν το βιο τους στη «νερένια» πολιτεία της Καμπανίας. 

 

                               Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

 














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου