Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ »




     Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο  «καθιερώθηκε η 14ηΣεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» και το Π.Δ. 304/2001 «οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

 

Οι φετινές εκδηλώσειςθα πραγματοποιηθούν,την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 65314/08-09-2021 (ΑΔΑ: ΨΘΒ146ΜΤΛ6-5Ν4) έγγραφο του Τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης) του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν (ΦΕΚ 4206/Β/12-09-2021) για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00, η τέλεση της Δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

 

Ώρα 10:00 (Ώρα προσέλευσης 09:50)Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την ημέρα, από τον πρόεδρο του Σύλλογου Μικρασιατών Πιερίας κο Αναστάσιο Μπογιατζή.

 

Ώρα 10:40Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου των Μικρασιατών, στην Πλατεία Μικρασιατών 16ης Οκτωβρίου και Σαρανταπόρου (μετά από σύμφωνο αίτημα και των δύο Συλλόγων Μικρασιατών), από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησηςτον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνωντην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίαςτον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.ΕΠιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.ΘΤαξιαρχίαςτο Δήμαρχο Κατερίνηςτον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης, στεφάνια, θα καταθέσουν εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που, θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

 

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.

 

ΓενικάΣε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας παρακαλείται για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων αποστάσεωντάξης και κυκλοφορίας των οχημάτων στους χώρους των εκδηλώσεωνμε γνώμονα την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση του χώρου στο Μνημείο της Πλατείας Μικρασιατών.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίαςτελετάρχης ορίζεταιο κΑλέξιος Πουλικίδης.

 

Σύλλογοι και Σωματεία, που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο τηλέφωνο 2351-351260 μέχρι την Παρασκευή 17-09-2021 και ώρα 12:00'  και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου