Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Την Τετάρτη (22-9-2021) η 2η θεματική ενότητα

 Με τη δεύτερη θεματική ενότητα, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των δρώμενων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με αφορμή το επετειακό έτος «Πενήντα  χρονιά Φεστιβάλ Ολύμπου».

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην Τσαλοπούλειο), ενώ στο εσωτερικό του εμβληματικού κτιρίου φιλοξενείται από τα μέσα του  φετινού Ιουλίου η έκθεση της πενηντάχρονης διαδρομής του καθόλα αξιόλογου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.

  Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021, περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, εικόνες του χθες, πολύτιμα αντικείμενα συνυφασμένα με τις παραστάσεις όλων των μορφών της τέχνης και ηχητικά ντοκουμέντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Το βραδινό λοιπόν της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου 2021, μετά την ξενάγηση στις αίθουσες της έκθεσης από την υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Χάιδω Παπαχατζή και τον ιστορικό τέχνης, Νίκος Γραίκο, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του θέματος «Το Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο».

  Θα μιλήσουν η Βαγγελιώ Λάμπρου, π. πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Ο καθηγητής του τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. Απόστολος Παπαγιαννάκης, θα αναπτύξει το θέμα: «Προοπτικές και προκλήσεις για τον βιωματικό τουρισμό και τη δικτύωση πολιτιστικών γεγονότων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ευρώπης».

  Λόγω των περιορισμών της πανδημίας στην Πιερία, η προγραμματισμένη μουσική επένδυση της εκδήλωσης αντικαθίσταται με ποιητικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Και όπως στην προηγούμενη θεματική βραδιά, έτσι και πάλι, η  προσφορά οίνου από τους Οινοποιούς της Πιερίας (κτήμα ΚούρτηΑδάμου, Χρυσοστόμου και Ξηρομερίτη) θα ευφράνει εύγευστα το κοινό που θα τιμήσει με την παρουσία του την θεματική ενότητα. 

                                                              Η ΕΚΘΕΣΗ

  Η επετειακή έκθεση «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» στην Κατερίνη, επί της οδού 25 Μαρτίου, αριθμός 25, θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ως εξής:

  Από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες, πρωί 10:00 έως 13:00 και απόγευμα 18:00 έως 21:00

  Το Σάββατο μόνο πρωί, τις ώρες 10:00 έως 13:00

  Η επίσκεψη του κοινού στην έκθεση και την εκδήλωση της 22-9-2021 είναι ελεύθερη. 

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου