Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Πίτσα με λευκή σάλτσα, καπνιστό σολομό και φρέσκο κρεμμυδάκι

 

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 250 γρ. ζύμη για πίτσα
  • λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
  • 125 γρ. crème fraîche (στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ. γλυκού sauce horseradish
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα στα 3
  • 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σολομό καπνιστό, σε κομματάκια
  • 1 χούφτα ρόκα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι

  • Διαδικασία

Φτιάξτε εύκολα αυτή την ιδιαίτερη πίτσα με σολομό σε συνταγή Μάκη Γεωργιάδη, με έμπνευση, υλικά και τεχνικές της Ιταλίας.

]                                                                                                                                                            Βήμα 1


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την crème fraîche με τη sauce horseradish, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Βήμα 2

Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλειμμένα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 4΄ ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία μεγάλη ή δύο μικρότερες λεπτές βάσεις για πίτσα. Την αλείφουμε με το μείγμα crème fraîche, μοιράζουμε τον σολομό και τα μισοψημένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 8΄-10΄ ή μέχρι να γίνει πολύ τραγανή η βάση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού γαρνίρουμε με ρόκα και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου