Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΠΙΕΡΙΑΣ: 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

 

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Για όλες εκείνες τις γυναίκες - θύματα που δεν πρόλαβαν ή δε βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την σωματική ή την ψυχική βία που υπέστησαν, για εκείνες που συνεχίζουν να την υπομένουν κυριευμένες από το φόβο, για όλες εκείνες που πρέπει να μάθουν πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να τις τραυματίζει στο σώμα ή την ψυχή.

Παράλληλα, η βία κατά των γυναικών αποτελεί σφοδρή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απαιτεί ευαισθητοποίηση της κοινωνίας συνολικά αλλά και νομική και πολιτική προστασία των θυμάτων αυτών. Η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει σύνορα, δεν προσδιορίζεται από κοινωνικά - οικονομικά δεδομένα, δε σχετίζεται με συγκεκριμένα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και συνθήκες. Αποτελεί μια αγωνιώδη και επώδυνη καθημερινότητα για εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητά τους, αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην πολιτεία.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής λέει ΟΧΙ στη Βία στις 25 Νοεμβρίου, λέει όμως ΟΧΙ στη Βία και τις υπόλοιπες 364 μέρες.

Σε αυτόν τον αγώνα καμία δεν πρέπει να είναι μόνη της!

 

 

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Πιερίας

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου