Υλικά
Κομμάτια: 30-40- Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια ψητά, γεμιστά με χαλούμι, αρχικά σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Αφαιρούμε τα «ποδαράκια» τους και τα ψιλοκόβουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μέτρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών μέχρι να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε(το αλάτι με μέτρο, γιατί θα βάλουμε πολλά τυριά). Ρίχνουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε το χαλούμι και όσο πιπεράκι μας αρέσει και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με το μείγμα αυτό προσεκτικά τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και μ'ένα κουταλάκι καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια της γέμισης.
- Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί που να χωράει τα μανιτάρια. Τα βάζουμε κοντά-κοντά στο ταψί, αλλά όχι κολλημένα, και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε τα μανιτάρια για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να δείχνουν ψημένες οι κούπες των μανιταριών και να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου