Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Πληθαίνουν οι υπογραφές για το συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία.


Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την υγεία 

Συλλαλητήριο, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, 6:30μμ στο  Σιντριβάνι-Πλατάνι

Συνάδελφοι κ Συναδέλφισσες 

Η κυβέρνηση της  Ν.Δ  φέρνει άλλο ένα νομοσχέδιο για ψήφιση στη βουλή που  θα σαρώσει ότι έχει  απομείνει  όρθιο από το  δημόσιο σύστημα  υγείας, αφού  πλέον θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ένα νομοσχέδιο  κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των κλινικαρχών και των  Ιδιωτικών Ιατρικών Κέντρων. Αυτό σημαίνει νοσοκομεία επιχειρήσεις,  γιατροί επιχειρηματίες, υγεία εμπόρευμα.

Όποιος έχει χρήματα έχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα, όποιος δεν πληρώνει στην καλύτερη των περιπτώσεων να του προσφέρουν μια υποτυπώδη ιατρική φροντίδα.  

Πιο συγκεκριμένα  το νομοσχέδιο προβλέπει:

• Οι προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό  θα γίνονται με το σταγονόμετρο, αφού πλέον  θα επιτρέπεται σε ιδιώτες  γιατρούς να δουλεύουν με μερική απασχόληση, αλλά και όσοι θα   εργάζονται  στα νοσοκομεία θα είναι αντιμέτωποι με  το   καθεστώς  της εργασιακή ζούγκλας. Με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μερική απασχόληση, με μισθούς πείνας,  με εξοντωτικά ωράρια, με ελάχιστα ρεπό κλπ,  με αποτέλεσμα  να οδηγούν πολλούς γιατρούς σε παραίτηση  κυνηγώντας την τύχη τους στα σκλαβοπάζαρα  των  ιδιωτικών  κλινικών ή στο άνοιγμα  ιδιωτικών ιατρείων κλπ  
• Επίσης το νομοσχέδιο δίνει  τη δυνατότητα  να χρησιμοποιούνται οι δομές των  νοσοκομείων όπως   τα χειρουργεία, σε χειρούργους που εργάζονται σε αυτά για  να κάνουν  απογευματινά  χειρουργεία με πληρωμή όπως γίνεται και με τα απογευματινά ιατρεία, αυτό σημαίνει οι λίστες αναμονής για να χειρουργηθεί ένας ασθενείς  που προέρχεται από λαϊκή οικογένεια θα γίνεται άπιαστο όνειρο. 

Το  νέο νομοσχέδιο  για την υγεία είναι η συνέχεα όλων των προηγουμένων νομοσχεδίων που ψήφισαν όλες οι  προηγούμενες κυβερνήσεις,   Ν.Δ, ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,ΠΑΣΟΚ, κλπ, υποβαθμίζοντας  σκόπιμα  το δημόσιο σύστημα υγείας με τις συνεχείς περικοπές  στη  χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, φορτώνοντας όλες τις περικοπές στις πλάτες του λαού με αποτέλεσμα η υγεία  βήμα το βήμα από κοινωνικό  αγαθό  να μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ούτε η μείωση της χρηματοδότησης, ούτε το ξεχαρβάλωμα από Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό χρόνια τώρα στα νοσοκομεία και τη δευτεροβάθμια υγεία  σε όλη τη χώρα. 

Στο  Νοσοκομείο Κατερίνης λείπουν βασικές ειδικότητες σε ιατρικό προσωπικό και ακόμα περισσότερες σε νοσηλευτικό. Τα Κέντρα Υγείας Κατερίνης, Λιτόχωρου και Αιγινίου δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των αναγκών του λαού της Πιερίας, ενώ τα τοπικά ιατρεία από το 2020 είτε δεν άνοιξαν είτε όσα άνοιξαν δεν μπορούν να προσφέρουν τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη στους ασθενείς.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν παίρνει βελτίωση. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό! Για να  έχει πρόσβαση  ο λαός σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύγχρονο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση πρέπει τώρα  να αποσύρει το νομοσχέδιο καρμανιόλα. Είναι απαίτηση όλων των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων  των νοσοκομειακών γιατρών, των ιατρικών Συλλόγων, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία  του εργατικού λαϊκού κινήματος.

 

 

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα 

Τα σωματεία της Πιερίας ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε τώρα την απόσυρση του νομοσχεδίου καρμανιόλα.

Όλοι στο δρόμο για να μην περάσει το νομοσχέδιο. 

Τα σωματεία 

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας

Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Σύλλογος Κατερίνης “ΔΗΜΗΤΡΑ”

Ομάδα Γυναικών Κατερίνης (μέλος ΟΓΕ)

Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος ΟΓΕ)

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου