Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι

 


Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε 400 γρ. σουτζούκι σε ροδέλες, πάχους 2 εκ.
  3. Κόβουμε στη μέση 16 μικρά λευκά μανιτάρια και πλένουμε 16 μικρά ντοματίνια.
  4. Περνάμε το σουτζούκι σε 16 καλαμάκια, εναλλάξ με τα μανιτάρια και το ντοματίνι.
  5. Απλώνουμε στο ταψί τα σουβλάκια και ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, απλώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με 150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι όπως είναι ακόμα ζεστά και σερβίρουμε το σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου