Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Πλειστηριασμοί – Αρπαγή σπιτιών και Εξώσεις


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ

 

Αναίσχυντοι, ανάλγητοι, απάνθρωποι. Οι λέξεις ακούγονται πολύ αδύναμες για να περιγράψουν το ποιόν των κρατούντων τα ηνία της χώρας. Όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και του πολιτικού προσωπικού. Όλων αυτών που βολεύονται από το καθεστώς της χρεοκρατίας που επιβλήθηκε στη χώρα και το λαό μας.

Η 21 Νοέμβρη 2022 σημαδεύτηκε από την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχασε την πρώτη και μοναδική κατοικία της σε πλειστηριασμό, για χρέος μόλις 15.000 ευρώ!

Αυτό το νόμο υπηρέτησε η Τράπεζα, ο δικαστικός επιμελητής και τα όργανα της Τάξης! Αυτή είναι η «Τάξη» τους που πετάει τους πολίτες έξω από τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Αυτήν την Τάξη οικοδομήσανε με τους Νόμους, τα «μνημόνια» και τους «θεσμούς» της ΕΕ και του ΔΝΤ. Δεν είναι λοιπόν μόνο η Τράπεζα, που την πέταξε στον δρόμο! Είναι κι άλλοι οι ένοχοι, είναι γνωστή και η αιτία.

Στο πλάι της Ιωάννας βρέθηκε πλήθος κόσμου. Η μαζική και δυναμική κινητοποίησή κατάφερε να αποτρέψει για άλλη μια φορά την έξωση. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η κατοικία αυτή έχει πωληθεί πλέον σε κάποιο από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα (fund) – τύπου Πάτση – που έχουν οικειοποιηθεί σε εξευτελιστική τιμή τα  δάνεια των συμπολιτών μας προκειμένου να μη χάσουν οι Τράπεζες. Οι ίδιες Τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί ξανά και ξανά, με χρήματα όλων μας, μαζί κι αυτών  που τώρα ξεσπιτώνουν.

Υποκριτικά και θρασύτατα, στην κινητοποίηση συμπαράστασης της Ιωάννας βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο κόμμα που τροποποίησε δύο φορές τον νόμο Κατσέλη αίροντας την προστασία της πρώτης κατοικίας, που άνοιξε το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την πώληση των “κόκκινων” δανείων στα κοράκια/funds έναντι πενιχρού τιμήματος (Ν.4354/2015).

Ουαί υμίν γραμματείς και ΣΥΡΙΖΑίοι υποκριταί!

Όλο το πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από το ίδιο θράσος, την αυτή υποκρισία: το «κοινωνικό», «λαϊκό», «δημοκρατικό», «αριστερό» ή «πατριωτικό» προφίλ, ταιριάζει στον «λαϊκισμό» της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Ποτέ, μα ποτέ όμως, στην σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύει η εκάστοτε «υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων» Κυβέρνηση που υπηρετεί την «επιστροφή στην κανονικότητα», επομένως την καλή βαθμολογία από τους δανειστές και τους θεσμούς τους!.

Η Ιωάννα δεν είναι μόνη. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι και η μόνη. Στη θέση της Ιωάννας βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας, με τα σπίτια και τις περιουσίες τους να έχουν χαθεί ή να κινδυνεύουν να χαθούν ανά πάσα στιγμή. Πολλοί σιωπούν από φόβο και ντροπή που δεν έπρεπε να είναι δική τους. Το δράμα της Ιωάννας είναι το δράμα ενός ολόκληρου λαού, που βλέπει, μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο, να χάνει το εισόδημά του, την περιουσία του, το σπίτι του. Που δεν χαίρει καμιάς προστασίας, εκτός από την ίδια του την κινητοποίηση, ακριβώς γιατί οι πολιτικοί του ταγοί επέβαλαν στη χώρα μας ένα αντισυνταγματικό καθεστώς αποικίας χρέους και εκποίησης του Δημόσιου πλούτου και  των ιδιωτικών περιουσιών.

Το ΕΠΑΜ, από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την πολιτική επιβολής μνημονιακού καθεστώτος και καταστρατήγησης του Συντάγματος. Την πολιτική που έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα μετατρέψει τους Έλληνες πολίτες σε δουλοπάροικους στον ίδιο τους τον τόπο.

Το ΕΠΑΜ συνεχίζει τον αγώνα για την πολιτική ανατροπή, την επαναφορά της συνταγματικής έννομης τάξης, που είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην οριστική λύση όλων των δεινών που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Από τη θέση αυτή, καλούμε όλες τις πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις, να συσπειρωθούμε σε κοινό, πολιτικό μέτωπο, μέσα από μια Συμμαχία Ανατροπής,για να ξαναγίνουμε νοικοκύρηδες στα σπίτια μας και αφέντες στον τόπο μας! Τώρα είναι η στιγμή να δυναμώσουμε μέσα από την ένωση και να παλέψουμε μέχρι τη νίκη!

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2022
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου