Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 Τις δύο δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με θεματολόγιο την υγεία, αλλά και τη βία καθώς και τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, τίμησε με την παρουσία της η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της  Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου. Ημέρα που πραγματοποιήθηκαν όλες οι καθόλα ενδιαφέρουσες ομιλίες και η επέτειος, η Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

 Το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, με το επίκαιρο θέμα την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, αλλά και τις μεθόδουςπρόληψης και καταστολής του φαινομένου που δεν τιμά τη σημερινή κοινωνία.  

 Η κ. Μίχου εξήρε όλους τους διακεκριμένους ομιλητές, Νομικούς, Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, Επικοινωνιολόγους καθώς και την εισηγήτρια από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας για την άριστη προσέγγιση του θέματος, ενώ απευθυνόμενη στην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Ασημίνα Στρίμπα, πέρα των συγχαρητηρίων, τόνισε«Ο νομικός κόσμος αναμφίβολα διέπετε με ευαισθησία στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών. Το θέμα αυτό σαφώς αφορά όλους μας. Ο πολιτικός χώρος που εκφράζω, θεωρεί ότι όλοι μαζί, η κοινωνία, οι νομικοί, οι γυναικείες οργανώσεις, οι εμπλεκόμενες κρατικές αρχές, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης με τις απαραίτητες δομές. Είμαι δίπλα σε κάθε δράση.»

Στη συνέχεια η κ. Μίχου παρέστη στον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης με την τελεσθείσα επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης και την επακολουθήσασα κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό πάρκο. 

 Σε δήλωσή της επισήμανε«Αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη γενιά που αγωνίστηκε, βασανίστηκε και έπεσε ηρωικά την περίοδο 1941-1944, συμβάλλοντας στην αποτίναξη των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων κατοχής. Η αντιστασιακή δράση, μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην σύγχρονη Ελληνική διαδρομή, σηματοδότησε τον ενωτικό χαρακτήρα που απαιτεί η Ελληνική κοινωνία. Ας μην λησμονούμε ότι το 1982 ο αείμνηστος πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου με την καθιέρωση του εορτασμού  αποκατέστησε την ιστορία και απεμπόλησε τις μέχρι τότε μισαλλοδοξίες.»

 Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας παραβρέθηκε στην επιστημονική διάλεξη με θεματολόγιο τις εξελίξεις στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Διοργανωτής ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» και ομιλητής στην αίθουσα εκδηλώσεων του προσφυγικού σωματείου, ο Ιατρός Παθολογίας -Ογκολογίας Δρ Χρήστος Εμμανουηλίδης.

 Ο διακεκριμένος επιστήμονας επικέντρωσε την εισήγησή του στις προόδους τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση της νόσου, στην αναγκαιότητα της απομυθοποίησης του τέρατος που λέγεται καρκίνος, στην άγνοια που δημιουργεί φόβο, στη γνώση του αντιπάλου ώστε να τον νικήσουμε, αλλά και στην άγνοια που δημιουργεί φόβο. 

 Ολοκληρώνοντας ο κ. Εμμανουηλίδης, ανέφερε ότι οι αρχές ζωής για τον καρκινοπαθή πρέπει να διέπονται γύρω από τις παρακάτω σημαντικές έννοιες, οι οποίες πρέπει να αποτελούν την καθημερινή του κορωνίδα: «Συνεργασία-αλληλοκατανόηση-αξιοπρέπεια-θάρρος-αισιοδοξία-δράση-στοχασμός-φιλοσοφία-μελέτη-χαρά-νοιάξιμο-αγάπη.»

 Αναφερόμενη στο ιδιαίτερη σημασίας ζήτημα, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, στάθηκε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου στη μάστιγα όπου η έγκαιρη διάγνωση θεραπεύει, καθώς επίσης στη διαρκή πληροφόρηση που ξεπερνά φόβους και στεγανά και στην συνεχή παρακολούθηση, αλλά και τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.

 Μάλιστα γνωστοποίησε ότι την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 θα συνδράμει και η ίδια, ως συνδιοργανώτρια, σε μια ανάλογη πρωτοβουλία για τον καρκίνο του μαστού που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, με αξιόλογους ομιλητές.

 

 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου