Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε γλώσσες σαγανάκι αρχικά στεγνώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε φιλέτο στη μέση κατά μήκος.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την ψίχα του ψωμιού, το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την κάππαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε τεμαχίου γλώσσας μια μικρή ποσότητα από αυτό το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Περνάμε κάθε ρολό στα μισά καλαμάκια για σουβλάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα τεμάχια γλώσσας.
- Βάζουμε τα σουβλάκια γλώσσας σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μείγμα κρασιού και μουστάρδας.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις γεμιστές γλώσσες σαγανάκι ζεστές και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Αναζητούμε ένα κρασί που να μας δίνει τον αρωματικό του χαρακτήρα στην αρχή, αλλά επιτρέπει και στα αρώματα του πιάτου να αναδειχθούν. Ένα χαρμάνι Chardonnay και Ασύρτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 25.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου