Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Κολοκύθα γιαχνί με τραχανά

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την κολοκύθα γιαχνί με τραχανά ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  4. Ρίχνουμε τον τραχανά, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  5. Σκορπίζουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου