Υλικά
Μερίδες: 4- Για την κολοκύθα γιαχνί με τραχανά ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ρίχνουμε τον τραχανά, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Σκορπίζουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου