Υλικά
Μερίδες: 6Για την κρέμα
- Για να ετοιμάσουμε το κουνουπίδι «mac ’n’ cheese», κάνουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών, ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε μαζί για τα τελευταία 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε βαθύ μέτριο ταψί.
- Τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τον μαϊντανό, τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Κρέμα
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματίσουν μια πηχτή κρέμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια και να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Ρίχνουμε τα 3/4 από το τυρί, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με την κρέμα το κουνουπίδι και το μακαρονάκι.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το κουνουπίδι «mac ’n’ cheese» για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου