Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Kουνουπίδι «mac ’n’ cheese»



Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κουνουπίδι «mac ’n’ cheese», κάνουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών, ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε μαζί για τα τελευταία 5 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε βαθύ μέτριο ταψί.
  4. Τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τον μαϊντανό, τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Κρέμα

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματίσουν μια πηχτή κρέμα.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια και να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  5. Ρίχνουμε τα 3/4 από το τυρί, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με την κρέμα το κουνουπίδι και το μακαρονάκι.
  6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το κουνουπίδι «mac ’n’ cheese» για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου